Achtergrond

Natuurmonumenten Streekconferenties

De Streekconferentie Heelsums Beekdal is de 11e streekconferentie die Natuurmonumenten sinds 2015 organiseert. Natuurmonumenten organiseert deze streekconferenties voor de burgers en andere belanghebbenden uit het gebied. Zo willen wij mensen stimuleren en een kans geven om aan de slag te gaan met het beschermen en opknappen van hun landschap. Onze aanpak is u aan het woord te laten en zelf vooral te luisteren. Tijdens eerdere streekconferenties merkten we dat er zeer veel goede ideeën leven bij inwoners, omwonenden en belanghebbenden. Streekconferenties leiden zonder uitzondering tot groeiende betrokkenheid en actieve interesse in de kwaliteit van het landschap, en een grotere inzet om het landschap te verbeteren.

Eerdere streekconferenties

Utrecht | Streekconferentie Eemland300

‘Wat vindt u belangrijk voor het landschap van Eemland?’ was de vraag tijdens de streekconferentie Eemland300. Op zaterdag 25 november kwamen 375 deelnemers uit de regio bij elkaar.
> lees verder…

Gelderland | Streekconferentie Veluwemeerkust

Maarliefst 11 concrete ideeën voor het gebied tussen Harderwijk en Nunspeet, dat is het resultaat van de Streekconferentie Veluwemeerkust en de Terugkomdag.
> lees verder…

Noord-Brabant | Streekconferentie LandschapTLZ

Tijdens twee streekconferenties in 2016/2017 gingen ruim 280 burgers met elkaar in gesprek over het landschap tussen Loon op Zand en Tilburg. Uit deze twee streekconferenties zijn een aantal werkgroepen voortgekomen die met hun ideeën aan de slag gaan.
> lees verder…

Drenthe | Streekconferentie Norg100

Deelnemers aan De Norg100 waren inwoners van 18 jaar en ouder in het gebied van Alteveer, Een, Huis ter Heide, Langelo, Lieveren, Norg, Peest, Roderesch, Steenbergen, Westervelde en Zuidvelde.
> lees verder…

Achterhoek | Streekconferentie Graafschap400

Ruim 200 inwoners en belanghebbende uit de gemeentes Bronckhorst, Lochem en Zutphen, zijn in gesprek gegaan en hebben samen plannen gemaakt. Er was geen vooraf opgestelde agenda. Er is gesproken over wat de deelnemers belangrijk vinden. Op 25 juni kwamen zo’n 60 deelnemers bij elkaar om de resultaten verder uit te werken.
> website graafschap400.nl

Kustprovincies | Bescherm de kust

Succesvolle kustontmoeting Zeeland
Zaterdag 11 juni kwamen zo’n 150 baywatchers en andere kustliefhebbers van Veere tot Haaksbergen, en zelfs Limburg, naar Neeltje Jans. Vol passie en energie zijn ze met elkaar in gesprek gegaan om zich in te zetten voor een mooie en open kustlandschap. Mensen hebben elkaar gevonden, er zijn creatieve acties verzonnen, deals gesloten, een enkele keer al budget toegezegd en er zijn afspraken gemaakt.
lees verder …

Resultaat Noord-Holland
Zaterdag 9 juli kwamen zo’n 150 baywatchers en andere kustliefhebbers naar Struin in Camperduin. Vol passie en energie zijn ze met elkaar in gesprek gegaan om zich in te zetten voor een mooi en open kustlandschap. De verontwaardiging over het verdwijnen van de publiekelijke toegankelijkheid, ongereptheid van de kust en ruimte werd algemeen gedeeld. Resultaat van de dag is een aantal concrete acties en afspraken waar de aanwezigen mee aan de slag willen gaan.
> lees verder …

Resultaat kustontmoeting Zuid-Holland
Op 17 september vond in Katwijk de derde en laatste kustontmoeting plaats in het kader van de campagne ‘Bescherm de kust’. Zo’n 150 betrokken mensen deelden hun passie en zorgen en bespraken wat zij kunnen en willen bijdragen aan het beschermen van de kust. De bezorgdheid en verontwaardiging over het verdwijnen van de publiekelijke toegankelijkheid, ongereptheid van de kust en ruimte werd algemeen gedeeld. Resultaat van de dag is een aantal concrete acties en afspraken waar de aanwezigen mee aan de slag willen gaan.
> lees verder …

Rotterdam | Stad van straks

De Stad van Straks is een dialoog die Natuurmonumenten deze zomer aan ging met Rotterdamse kinderen. Meer dan 300 kinderen deden mee aan workshops en gesprekken met de boswachters van Natuurmonumenten over het Rotterdam van nu en hun ‘stad van straks’.
> lees verder …