Lezing jubilerende IVN-werkgroep op 18-01-2024

De IVN-werkgroep Beken en Sprengen bestaat 30 jaar. Daarom heeft de afdeling Zuidwest Veluwezoom al drie rijk geïllustreerde lezingen gehouden over de talrijke beken en sprengen in de gemeente Renkum. Het jubileum viert de werkgroep met een vierde lezing op 18 januari 2024 door Ruud Schaafsma, in de fraaie kapel van Oranje Nassau’s Oord. verplaatst naar kerkje op de heuvel in Heelsum om 19:30 uur.

Renkumer Ruud Schaafsma vertelt op die gratis bijeenkomst dan over de unieke cultuurhistorie van het Renkums beekdal. “Hier draaiden negen watermolens op drie bekenstelsels: graan-, olie- en vooral papiermolens. Uit de molens groeide de papierfabriek”, licht Schaafsma een tipje van de sluier.

In 2013 is in het beekdal het industrieterrein Beukenlaan teruggegeven aan de natuur, een unicum in de Nederlandse geschiedenis. Schaafsma is coördinator van de IVN-bekenwerkgroep Renkums beekdal en bekend van zijn publicaties over de beken en het landschap van de zuidelijke Veluwe. Hij is een van de drijvende krachten achter het herstel van het beekdal. 

Ruud Schaafsma steekt de handen ook uit de mouwen. foto: gertbudding.nl

De lezingen genoten grote belangstelling, daarom is er een nieuwe kans om de lezing over het Renkums Beekdal bij te wonen. De aanvang is om 19.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk via aanmeldenivnzwv@outlook.com.

Plaats een reactie