Is de wolf weer terug?

Wolfheze dankt haar naam waarschijnlijk aan de wolf, die tot voor kort al lang niet meer in Nederland voorkomt. Sinds eind 18de eeuw was de wolf uit de Veluwe verdwenen.

Sinds februari 2019 is er zelfs weer een wolvenpaar op de Veluwe gevestigd. Dat heeft men kunnen herleiden aan de wolvendrollen, die gevonden zijn. Veel informatie over de terugkeer van de wolf vind je op de website wolveninnederland.nl.

Wie is er bang voor de boze wolf?

Vanuit onze opvoeding met sprookjes, zoals Roodkapje en de Wolf en de zeven geitjes hebben we een angst voor wolven meegekregen. Maar is dat terecht?

Vroeger leefden mens en wolf in het zelfde gebied. Meestal probleemloos, slechts heel soms ging het mis. Wees dan ook niet bang mocht je een wolf tegen komen, maar probeer hem op de foto te zetten en laat hem met rust. Lees op de website wolfinnederland.nl meer hierover. Conclusie is wel dat de kans om door een wolf gedood te worden is extreem klein vergeleken met andere doodsoorzaken door ideren.

Voor kinderen…

En hoe zit het met de wolf en de naam Wolfheze?

Wolf op bezoek in Heelsums beekdal

In oktober 2022 heeft een wolf 7 schapen doodgebeten en 8 schapen zodanig verwondt dat ze door een dierenarts uit hun lijden zijn verlost.

Plaats een reactie