De Pilo Podwalk op Omroep GLD

Sinds kort is er in de Jufferswaard bij Renkum een podwalk over de geschiedenis van de oude steenfabriek en de natuur van het gebied. Een podwalk is een podcast, die tijdens het wandelen afspeelt, zodat je over de betreffende plek informatie krijgt. Je zou het ook een audiotour kunnen noemen.

Lambert van Gils en ik (Marijke Metz) mochten een middagje met Teunis van der Poel van Omroep GLD opnames maken over de Jufferswaard en de Pilo steenfabriek. Klaske Koopmans, mede-initiatiefnemer van het Platform Erfgoed Renkum (PER), liep mee.

We hadden geluk met het weer, lekker zonnig, warm zelfs en bovendien zag je overal de bloeiende meidoorn.

Omroep GLD heeft het item in het nieuws getoond op woensdag 18 mei 2022.

Teunis van der Poel heeft een mooi web bericht geschreven.

De podwalk is hier online te bekijken: https://izi.travel/nl/b685-pilo-podwalk/nl.
Download de app izi.travel audiotours en scan de QR-code.

Er is ook een folder van de wandeling, die kun je hier downloaden of je vindt het op diverse locaties in de gemeente Renkum, bijvoorbeeld bij hotels en het bezoekerscentrum van het Renkums beekdal.

Over PER

Er is veel kennis over de geschiedenis en het erfgoed van de zes dorpen van de gemeente Renkum. Alleen die kennis is versnipperd over verschillende organisaties en personen. PER wil een Platform zijn voor mensen die zich met het erfgoed van Renkum bezig houden. Deze Pilo Podwalk is ook een pilot om te laten zien, hoe leuk erfgoed voor iedereen is en hoe leuk het is om meer te weten van de omgeving waar je woont of op bezoek bent.

Plaats een reactie